Hizmetlerimiz

Paslanmaz lama; paslanmaz çelik dolu malzeme olarak adlandırılan ürünlerin dikdörtgen kesite sahip olanlarına verilen isimdir. Paslanmaz lamalar bir başka deyişle paslanmaz silmeler dikdörtgen bir şekle ve 90° açılı kenarlara sahip ürünlerdir.

Paslanmaz Sac Nedir? Karbon malzeme gruplarından yararlanılıp üretimi yapılan, içeriğinde en az %10,5 krom bulunan demir esaslı bir alaşım olan paslanmaz çelik saclar, günümüz şartlarında kroumun olmasıyla beraber oksidasyona dirençli olup paslanmaz özelliği etkin şekilde bulunan ürünlerdir.

Görünümün önemli olmadığı kapalı sistemlerde ve makine şasesi gibi yerlerde kullanılan dikişli boru tipidir. Yüzey olarak en çok tercih edilen paslanmaz çelik boru türüdür. Dekoratif amaçlarla kullanıldığı gibi birçok yerde endüstriyel amaçlar ile de kullanılmaktadır.

Paslanmaz özelliğe sahip olan çeliklere paslanmaz profil adı verilir. Çelik ve krom alaşımları ile elde edilen paslanmaz profiller çeliğin şekil verilerek kullanılabilmesine olanak tanır. Çeliğin şekil verilmiş hali çoğu sektörde direkt olarak kullanılabildiği için büyük bir kolaylık sağlar.

Paslanmaz çelik çubuklar krom ve nikel karışımından üretilmektedir. Suya, asitlere ve yüksek sıcaklıklara karşı dayanıklılık göstermektedir. Dökümü gerçekleşip soğumaya bırakılan her paslanmaz çelik çubuğun görünümü modern ve dekoratiftir. Kullanım alanına göre farklı kalite özelliklerine göre üretilmektedir.

Paslanmaz dörtköşe, paslanmaz kare çubuk olarak da anılır ve uzun paslanmaz ürünler grubunda yer alır. Şekli itibari ile üretimi hayli zor olan dolu bir paslanmaz çelik üründür. 90° kesitli dolu malzemeler arasında bulunan iki çeşitten biridir.

Paslanmaz köşebent, paslanmaz dolu malzeme kategorisinde yer alan ve 90° açıyla bükülmüş paslanmaz malzemelere verilen isimdir. Paslanmaz köşebentler üretim süreci olarak paslanmaz lamalara benzemektedir. İlk olarak istenilen kalitede malzeme formülüne uygun şekilde hurda ve ham madde ark ocağında eritilir.

Altıgen yada altı köşe biçiminde üretilmiş paslanmaz çelik malzemelere paslanmaz altıköşe denir. Neredeyse tüm çubuk malzemelerden çeşitli işlemler sonucunda altıköşe malzeme edilebilirken, bu işlemler oldukça fazla işçiliği ve büyük oranda malzemenin hurdaya gitmesine sebep olur.

Paslanmaz kesim büküm, istenilen malzemenin levha üzerinden kesilerek, belirlenmiş olan ölçüye getirilip, bükme işlemi yapılarak da istenilen şekilde şekillendirilmesidir.

Kaynak, malzemelerin kendileri ile birleştirmek için kullanılan bir imalat yöntemidir, çoğunlukla metal üzerinde kullanılır. Bu usulde çoğunlukla çalışma parçalarının kaynak yapılacak kısmı eritilir ve bu kısma dolgu malzemesi eklenir, ve sonra ek yeri soğutularak sertleşmesi sağlanır, kimi hallerde ısı ile birleştirme işlemi basınç altında yapılır.